KUD DOBREČ NAVDUŠIL OBČINSTVO - Gala večer slovenske glasbe natisni

Za nami je - Gala večer slovenske glasbe! Še vedno polni pozitivnih občutkov iz našega letnega koncerta, ki smo ga letos posvetili najlepšim zimzelenim melodijam. Skupaj z nami so nastopili Vokalna skupina Krila iz Ljubljane pod vodstvom Mojce Lorber in Dekliški zbor Deorina, katerega je konec januarja 2015 prevzel Gregor Zagorc. Na koncertu pa je z nami nastopila tudi prva dama slovenske glasbe Helena Blagne. Skupaj smo navdušili občinstvo v popolnoma razprodani Športni dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju, z nekaterimi največjimi uspešnicami - Poletna noč, Naj nihče me ne zbudi, Reci mi, Moj dom, Bodi srečen bambino. Na koncu pa smo navdušili še s skladbo Moj mornarček, pri kateri smo sodelovalni prav vsi nastopajoči. Program je povezovala Nina Štampohar.

Bil je večer presežkov, glasbenih presežkov, saj smo slavili glasbo – slovensko glasbo, kot izraz visoke kulture.

Vse to pa seveda ne bi bilo mogoče, če nas ne bi kot nevidna pajčevina podpirali in nam pomagali naši člani, starši, partnerji, sponzorji in donatorji, katerim smo iz srca hvaležni, saj lahko zaradi nijihove pomoči pišemo velike zgodbe. Pomembno je, da se zavedamo svoje kulturne vloge, da se cenimo, oblikujemo skupne cilje ter jih znamo skupaj doseči. Dobreč je produkt lastne volje, trdega dela in znanja, zato si želimo, da ga gradimo skupaj še naprej.


Bela krajina ujeta med sončna pobočja Gorjancev in zeleno Kolpo, z vinskimi goricami posejanimi z zidanicami ter s svojimi zelenimi polji in belimi brezami, ne bi bila tako harmonična in posebna, če tu ne bi bilo zvoka tamburic.

20150307 kud dobreč-58

Foto: Jan Kocjan

20150307 kud dobreč-303

  Foto: Jan Kocjan

 
gala večer slovenske glasbe natisni

Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš, pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, v soboto, 7. marca 2015, ob 19. uri, v Športni dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju, prireja Gala večer slovenske glasbe ob dnevu žena.

Skupaj z nami bodo nastopili:

prva dama slovenske zabavne glasbe HELENA BLAGNE,

Vokalna skupina Krila iz Ljubljane,

Dekliški zbor Deorina iz Kočevja.

Večer slovenske zabavne glasbe, na katerem bomo lahko vsi skupaj uživali v večno zelenih melodijah, kot so Dan ljubezni, Zemlja pleše, Moj dom, Poletna noč, Reci mi, Na vrhu nebotičnika, Mini maksi, Sreča na vrvici in še mnogo drugih.


Obeta se nam prekrasen večer najlepših zimzelenih melodij, katerega nikakor ne smete zamuditi.

Vabljeni!

 
REGIJSKO SREČANJE V BREŽICAH natisni

V soboto, 28. februarja 2015, je v Domu kulture v Brežicah, potekalo Regijsko srečanje 35. srečanja tamburašev in mandolinistov Slovenije. Regijskega srečanja smo se udeležili orkestri in skupine iz območja Bele krajine, Dolenjske in Posavja, v sledečem vrstnem redu:

  1. Tamburaški orkester Osnovne šole Metlika, dirigent Matej Matkovič
  1. Mlajša tamburaška skupina KUD Oton Župančič Vinica – »Viniški tamburaši«, umetniški vodja Željka Karin Biličič
  1. KD Tamburaška skupina Carmen Cord Metlika, dirigent Matej Matkovič
  1. Tamburaški orkester KUD Oton Župančič Artiče, dirigent Dragutin Križanić
  1. »Viniški tamburaši« - Tamburaška skupina KUD Oton Župančič Vinica, umetniški vodja Željka Karin Biličič
  1. Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš, dirigent Gregor Zagorc

Tamburaši KUD Dobreč smo pod vodstvom Gregorja Zagorca prijeli kar tri priznanja in sicer:

ZLATO PRIZNANJE za prvo mesto

PRIZNANJE ZA IZJEMNO KAKOVOSTNO IZVEDBO NASTOPA

PRIZNANJE ZA VZORNO SESTAVO SPOREDA Z OBRAZLOŽITVIJO

Srečanje je ocenjevala strokovna žirija v sestavi Anton Grahek in mag. Vlasta Lokar Lavrenčič. Državnega tekmovanja, 35. srečanja tamburašev in mandolinistov Slovenije, ki bo v nedeljo, 17. maja 2015, v Laškem, se bomo tako udeležili Tamburaši KUD DOBREČ Dragatuš in Carmen Cord Metlika. Nastope bo spremljala tri članska strokovna žirija. Tamburaši KUD Dobreč tudi letos upamo na najvišjo uvrstitev in s tem že deveti naslov najboljšega tamburaškega orkestra v Sloveniji.

10429276 10204276290167137 1396964251615830405 n

tambura  48

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 16