KUD DOBREČ VABI NA KONCERT FILMSKE IN ZABAVNE GLASBE natisni

 

flyer

Popeljali vas bomo v svet filmske in zabavne glasbe. Podili se bomo po divjem zahodu - se še spomnete ameriškega vesterna o sedmih revolveraših The Magnificent Seven? Na Havajih se bomo zapletli v romantično zgodbo Pearl Harborja, na mehiški obali nazdravili s Tequilo, padli v nemilost italijanskega mafijskega Botra ter s pomočjo Abbe in Queenov pobegnili na slovensko obalo, kjer bomo prisluhnili Poletju v školjki. Na poti domov ukrademo še Bicikl in sprašujemo Ljubljančanke kam so namenjene.

Na koncu pa... no, vsega vam pa res ne moremo izdati.

Vabljeni na večer nepozabne tamburaške glasbe!

 
Dobrodelnost natisni

 

DOBRODELNOST

Minilo je že več kot dve desetletji, odkar smo prvič zabrenkali na strune naših tamburic.

V vsem tem času smo člani KUD Dobreč Dragatuš prejeli ogromno podpore in pomoči s strani naše ožje in širše skupnosti. Tako smo se sedaj odločili, da tej skupnosti vrnemo nekaj nazaj.

Člani tamburaškega orkestra KUD Dobreč se z veseljem odzovemo na vabila na dobrodelne koncerte, ki jih organizirajo posamezniki ali razna društva.

Tokrat pa sami organiziramo dobrodelno akcijo zbiranja oblek. Obleke, ki jih bomo zbrali z Vašo pomočjo, bomo nato predali naprej in poskrbeli, da jih bodo dobili ljudje, ki jih zares potrebujejo.

V kolikor ste prerasli oblačila ali jih enostavno ne uporabljate več, a so še vedno cela in čista, lahko ta oblačila prinesete k nam. Naši člani Vas bodo prijazno sprejeli v prostorih OŠ Dragatuš (Dragatuš 48, 8343 Dragatuš) v četrtek in petek, 20. in 21. junija, od 18:00 do 21:00 ter v soboto, 22. junija 2013, od 08:00 do 12:00.

Prosimo, da so oblačila oprana, uporabna in neraztrgana. Zaradi lažjega transporta in logistike Vas prosimo, da oblačila prinesete v kartonskih škatlah.

 
Magično število sedem obarvano z zlatom za TAMBURAŠKI ORKESTER KUD DOBREČ DRAGATUŠ natisni

IMGP4897a

32. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije, se je odvijalo v Kulturnem centru Semič, 12. maja 2012, s pričetkom ob 18. uri. V tri ure trajajočem tekmovalnem delu se je predstavilo devet skupin in orkestrov. Med nastopajočimi smo bili tudi tri belokranjski predstavniki. Orkester Glasbene šole Črnomelj, se je pod vodstvom dirigenta Antona Grahka predstavil kot prvi. V njem igra 18 tamburašev, od katerih jih nekaj obiskuje osnovno nekaj pa srednjo šolo. Predstavili so se s tremi skladbami: Kje so tiste stezice, Poljubac i cvijet in Tamburaški sestanek. Pod vodstvom Željke Karin Biličič, je kot druga nastopila Tamburaška skupina KUD Oton Župančič Vinica "Viniški tamburaši". Najprej so se predstavili s skladbo Variacije v miniaturah, sledil je Valček št. 2 iz Jazz Suite, zadnjo skladbo Vilo moja, pa je vokalno dopolnil Gašper Mihelič. Predzadnji smo na oder stopili tamburaši KUD Dobréč Dragatuš. Ne glede na to kako dobro dene podpora domače publike, pa je pred domačim občinstvom vedno najtežje nastopiti, saj želimo še toliko bolj pokazati, za kaj smo garali več kot tri mesece. Srce nam je že močno bilo in roke so se nehote tresle, nato še nasmešek našega dirigent Antona Grahka, s katerim nam zaželi vso srečo in sporočilo naj damo vse od sebe. Po nekaj uvodnih taktih prekrasne Prleške suite smo ujeli pravi ritem. Sledili so Lovranski maroni, Golubica vukovarska in na koncu še prekrasna skladba Valček iz baleta Maske.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 11 12 13 14 15 16 Naslednja > Konec >>

Stran 16 od 16