"YOUNGBOHEMIA PRAGUE 2017" natisni

V petek, 24. marca 2017 in soboto, 25. marca 2017, je v Pragi potekalo mednarodno tekmovanje. Festival »Youngbohemia Prague 2017« poteka od leta 2003 in je danes znan po celem svetu, saj je priljubljeno prizorišče za mlade, kateri se aktivno ukvarjajo z glasbo. Tokrat se je festivala udeležilo več kot 1200 mladih glasbenikov iz vsega sveta. Festival je bil razdeljen na revialni in tekmovalni del. Narodni dom Vinohrady, je bil tako v soboto, 25. marca 2017, prizorišče za orkestre, kateri so bili prijavljeni v tekmovalni del festivala. Tamburaški orkester Dobreč je v prekrasni neorenesančni koncertni dvorani, katera je bila zgrajena leta 1894, nastopil točno ob 12. uri. Pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, smo se petčlanski mednarodni strokovni komisiji, predstavili s tremi skladbami:

Il barbere di Seviglia overture (G. Rossini/Z. Mulić)

Romance (P. I. Tchaykovsky/T. Andrašovan)

Belokranjski čoček (G. Zagorc)

Tamburaški orkester KUD Dobreč je s svojim izjemnim nastopom popolnoma navdušil komisijo, saj je prejel zlato plaketo in prav tako postal absolutni zmagovalec v svoji kategoriji. Posebno priznanje je strokovna komisija dodelila tudi našemu dirigentu Gregorju Zagorcu, za njegovo izjemno dirigentsko izvedbo.

Več si lahko preberete na naši FB strani: https://www.facebook.com/kud.dragatus/

Kulturno umetniško društvo Dobreč Dragatuš je v svojih 20 letih razvoja postalo in ostalo tisto društvo, ki lahko ponosno sporoča, da je dalo in še vedno daje pomemben prispevek k ohranjanju in prepoznavnosti slovenske kulturne identitete. Tudi danes ostajamo zvesti svojemu poslanstvu: razvijanju glasbene ustvarjalnosti. Danes z izrednim ponosom in gotovostjo lahko trdimo, da je orkester, kateri prihaja iz prelepe Bele krajine najboljši tamburaški orkester v Sloveniji in eden vodilnih tamburaških orkestrov v Evropi.

Ob tej priložnosti se tamburaši KUD Dobreč zahvaljujemo Občini Črnomelj in podjetju MPOV, d. o. o., ki sta nam tudi tokrat omogočila nepozabno potovanje.

Češka3 marec 2017


Češka2 marec 2017

 
Praznik Občine Črnomelj natisni

image001

 
BOŽIČNI KONCERT - PETEK, 23.12.2016, ob 20. uri, OŠ DRAGATUŠ natisni

Ker tamburaši ne počivamo in radi delimo svojo glasbo z našimi poslušalci, pripravljamo BOŽIČNI KONCERT, ki bo v petek, 23. decembra 2016, ob 20. uri, v Osnovni šoli v Dragatušu. V goste smo tokrat povabili pevce in pevke Vokalne skupine Krila iz Ljubljane, ki s svojim izjemnim glasom, profesionalnim nastopom navdušujejo občinstvo doma in po svetu. Večer odlične glasbe na katerem bomo uživali v večno zelenih melodijah kot so Silvestrski poljub, Mini maksi, Na vrhu nebotičnika, Sveta noč, Let it snow, Zemlja pleše, Glorious Kingdom in še mnogo drugih.

Skupaj bomo zakorakali v praznični čas. To je čas, ko staro leto poda roko novemu, poda za to, ker je novo le nadaljevanje starega, poda za to, da ohranimo vse tisto, kar je bilo dobrega in se z optimizmom zazremo v jutri.


BOŽIČNI KONCERT 23.12.2016

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 3 od 16