KUD DOBREČ vabi na Večer operne glasbe - sobota, 23. april 2016, ob 19.30 uri, v KC Semič natisni

KUD Dobreč prireja letni koncert VEČER OPERNE GLASBE, ki bo v soboto, 23. aprila 2016, ob 19.30 uri, v Kulturnem centru v Semiču. V goste smo povabili izjemne operne pevce kot so – mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran, baritonist Dejan Heraković, sopranistka Mojca Bitenc ter tenorist Gašper Banovec iz Semiča. V več kot štirih mesecih priprav smo pripravili vrhunski program s katerim se bomo sprehodili skozi bogato galerijo glasbenih podob, ki nihajo med usodnostjo, tragičnostjo, strastnim zanosom, lirično zasanjanostjo, slepo zaljubljenostjo ter navihano mladostniško igrivostjo. Najbolj znane melodije iz najlepših oper vseh časov Cavaleria Rusticana, La Traviata, Rigoletto, Carmen, Vesela vdova, Don Giovanni in še bi lahko naštevali.

Cena vstopnice: 10 eur (predšolski otroci brezplačno)

Predprodaja vstopnic: TIC Semič - rezervacija možna na telefonski številki 040 625 148.


Prodaja vstopnic na dan koncerta v Kulturnem centru Semič.

Vabljeni.


vecer opernih arij COLOR

 
KUD DOBREČ PREJEMNIK GALLUSOVE LISTINE ZA LETO 2015 natisni

Z veseljem vas obveščamo, da je KUD Dobreč Dragatuš prejemnik Gallusove listine za področje inštrumentalne glasbe za leto 2015.

Merila za podelitev Gallusove listine so dolgoletno strokovno in organizacijsko delo, kulturno vzgojno in mentorsko delo, analitično, raziskovalno in publicistično delo, ki je pomembno vplivalo na razmah ljubiteljske kulturne dejavnosti na glasbenem področju.

Predlog je podala ga. Helena Vukšinič, Vodja izpostave JSKD OI Črnomelj, za kar smo ji izredno hvaležni.

Več si lahko preberete na spletni strani JSKD:

http://www.jskd.si/priznanja-in-nagrade/gallusova_listina_seznam.htm


Gallusova listina za leto 2015

 
Zahvala natisni

Za nami je - Gala božični koncert tamburaškega orkestra Dobreč. V goste smo tokrat povabili enega največjih slovenskih glasbenih ustvarjalcev Ota Pestnerja, ki še danes navdušuje občinstvo doma in po svetu. Večer odlične tamburaške glasbe na katerem smo, do zadnjega kotička napolnjeno dvorano Kulturnega centra v Semiču, popolnoma navdušili z večno zelenimi melodijami kot so Silvestrski poljub, Trideset let, Sveta noč, Vse je lepše ker te ljubim, White Christmas, Vrača se pomlad in še mnogo drugih. Program je povezovala Nina Štampohar.

Glasba nas spremlja vse življenje, v vseh trenutkih - veselih in žalostnih, v trenutkih, ko se na glasbeno doživetje pripravimo in takrat ko nas preseneti z novostjo ali z nepričakovano izkušnjo. Poslušalec za to, da uživa v lepoti glasbe, ne potrebuje ne spričevala ne poglobljenega študija. Glasbeniki pa smo tisti, ki smo odgovorni, da glasbo približamo ljudem. Kar pa nam vsekakor uspeva.

Vse to pa seveda ne bi bilo mogoče, če nas ne bi kot nevidna pajčevina podpirali in nam pomagali prav Vi - naši zvesti sponzorji in donatorji, katerim smo iz srca hvaležni, saj lahko zaradi Vaše pomoči pišemo velike zgodbe – zgodbe, kot je bila ta. Pomembno je, da se zavedamo svoje kulturne vloge, da se cenimo in oblikujemo takšne cilje, ki jih znamo skupaj doseči. Tamburaški orkester Dobreč je produkt lastne volje, trdega dela in znanja, zato si želim, da ga gradimo skupaj še naprej.

Bela krajina ujeta med sončna pobočja Gorjancev in zeleno Kolpo, z vinskimi goricami posejanimi z zidanicami ter s svojimi zelenimi polji in belimi brezami, ne bi bila tako harmonična in posebna, če tu ne bi bilo zvoka tamburic.

Posebna zahvala gre:

OBČINI ČRNOMLEJ

JSKD OI ČRNOMELJ

OŠ DRAGATUŠ

MPOV, d. o. o.

TILIA, d. d.

EKOKULT, d. o. o.

ESOL, d. o. o.

X-ADENA, d. o. o.

COMARK, d. o. o.

DOLENJSKE LEKARNE

TAHTING, d. o. o.

PIŠEK-VITLI KRPAN, d. o. o.

VISTEAM, d. o. o.

WEST TRANSPORT, d. o. o.

MARTIN PANJAN, s. p.

VIZIJA RAČUNOVODSTVO, d. d.

KAMBIČ, d. o. o.

SERVIS VAKO, d. o. o.

TAXIN, d. o. o.

INTER-ADAKS, d. o. o.

AMBIENS, d. o. o.

KZ METLIKA, z. n. o.

LEKARNA VRŠČAJ

OBČINA SEMIČ

AS-AMD, d. o. o.

FINLINE, s. p.

KAMNOSEŠTVO PLUT ROMAN, s. p.

BEGRAD, d. o. o.

Branka Migalič

Predsednica KUD DOBREČ Dragatuš

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 6 od 16