GALA BOŽIČNI KONCERT KUD DOBREČ DRAGATUŠ - 26. december 2015 natisni

Gala božični koncert TO Dobreč

Ker tamburaši ne počivamo in radi delimo svojo glasbo z našimi poslušalci, pripravljamo GALA BOŽIČNI KONCERT, ki bo v soboto, 26. decembra 2015, ob 19. uri, v Kulturnem centru v Semiču. V goste smo tokrat povabili enega največjih slovenskih glasbenih ustvarjalcev Ota Pestnerja, ki še danes navdušuje občinstvo. Večer odlične tamburaške glasbe, na katerem bomo lahko uživali v večno zelenih melodijah, kot so Silvestrski poljub, Trideset let, Sveta noč, White Christmas, Let it snow, Vrača se pomlad in še mnogo drugih.

Skupaj bomo zakorakali v praznični čas. To je čas, ko staro leto poda roko novemu, poda za to, ker je novo le nadaljevanje starega, poda za to, da ohranimo vse tisto, kar je bilo dobrega in se z optimizmom zazremo v jutri.

 
SAMOBORSKI TAMBURATORIJ natisni

Samobor12

Samobor7

Tamburaši KUD DOBREČ nikolli ne počivamo. Po zmagi v Rumi na II. mednarodnem festivalu velikih tamburaških orkestrov Ruma 2015, smo se tamburaši pod vodstvom Gregorja Zagorca, v soboto, 14. novembra 2015, udeležili tudi Samoborskega tamburatorija, ki že tretje leto poteka v Samogorju (HR) v obliki mednarodnega tamburaškega tekmovanja. Nastope orkestrov je spremljala strokovna komisija v sestavi prof. Željko Bradić (HR), prof. Siniša Leopold (HR) in prof. Zdravko Šljivac (HR). Predstavili smo se s tremi skladbami:

SEVILJSKI BRIVEC Gioacchino Rossini (S. Vukosavljev/Z. Mulić)

OBLIVION Astor Piazzola (G. Zahorc)

MI MOU THIMONIS MATIA MUOV (V. Temunović)

MAKEDONSKI PLES (D. Vukadin)

Tamburaši KUD Dobreč smo ponovno dokazali, da sodimo v sam vrh tamburaške glasbe v Evropi, saj smo se tudi tokrat vrnili z zlatim priznanjem in prvim mestom.

Zahvaljujemo se JSKD OI Črnomelj in podjetju MPOV, d. o. o., ki sta nam omogočila potovanje v Samobor.

 
ZMAGOVALCI II. mednarodenega festivala velikih tamburaških orkestrov Ruma 2015 natisni
RUMA-priznanje1

Tamburaši KUD Dobreč smo se pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, v soboto, 31. oktobra 2015, udeležili II. mednarodnega festivala velikih tamburaških orkestrov, ki je tudi tokrat potekal v Rumi (Srbija). Festival se je odvijal v petek in soboto, prisotna pa je bila tudi tričlanska strokovna komisija. Za najvišja mesta se je potegovalo devet najboljših tamburaških orkestrov iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Češke, Hrvaške in Slovenije. Barve Slovenije smo zastopali prav mi in izboljšali uvrstitev iz I. mednarodnega festivala velikih tamburaških orkestrov, ko smo s 95 točkami od 100 možnih, prejeli zlato plaketo in se uvrstili na tretje mesto. Tokrat nam je uspelo nepredstavljivo – še pred kratkim tiha želja, je v soboto, 31. oktobra 2015 postala resničnost. Strokovna komisija v sestavi prof. Zoran Mulić (SRB), prof. Slobodan Atanacković (SRB) in prof. Neža Žgur (SLO) nam je dodelila 98 točk od 100 možnih. S tem smo zasedli prvo mesto in prejeli zlato plaketo, prav tako pa tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo programa »Grand Pri Save Vukosavljev«. Predstavili smo se s štirimi skladbami:

KOZAŠKA USPAVANKA (T. Habe) - prvič izvajana na festivalu

SEVILJSKI BRIVEC (G. Rossini, arr.: S. Vukosavljev in Z. Mulić)

ZREJLO JE ŽITO (prekmurska ljudska, arr.: G. Zagorc) - vokal: Martina Mravinec

MAKEDONSKI PLES (D. Vukadin)


KUD Dobeč Dragatuš se iskreno zahvajuje vsem, ki nam omogočate, da dosegamo resnično najboljše rezultate.

Velika zahvala Občini Črnomelj in podjetju MPOV, d. o. o., ki sta nam tokrat priskočila na pomoč in nam omogočila potovanje v Srbijo.


 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 7 od 16