"YOUNGBOHEMIA PRAGUE 2017" natisni

V petek, 24. marca 2017 in soboto, 25. marca 2017, je v Pragi potekalo mednarodno tekmovanje. Festival »Youngbohemia Prague 2017« poteka od leta 2003 in je danes znan po celem svetu, saj je priljubljeno prizorišče za mlade, kateri se aktivno ukvarjajo z glasbo. Tokrat se je festivala udeležilo več kot 1200 mladih glasbenikov iz vsega sveta. Festival je bil razdeljen na revialni in tekmovalni del. Narodni dom Vinohrady, je bil tako v soboto, 25. marca 2017, prizorišče za orkestre, kateri so bili prijavljeni v tekmovalni del festivala. Tamburaški orkester Dobreč je v prekrasni neorenesančni koncertni dvorani, katera je bila zgrajena leta 1894, nastopil točno ob 12. uri. Pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, smo se petčlanski mednarodni strokovni komisiji, predstavili s tremi skladbami:

Il barbere di Seviglia overture (G. Rossini/Z. Mulić)

Romance (P. I. Tchaykovsky/T. Andrašovan)

Belokranjski čoček (G. Zagorc)

Tamburaški orkester KUD Dobreč je s svojim izjemnim nastopom popolnoma navdušil komisijo, saj je prejel zlato plaketo in prav tako postal absolutni zmagovalec v svoji kategoriji. Posebno priznanje je strokovna komisija dodelila tudi našemu dirigentu Gregorju Zagorcu, za njegovo izjemno dirigentsko izvedbo.

Več si lahko preberete na naši FB strani: https://www.facebook.com/kud.dragatus/

Kulturno umetniško društvo Dobreč Dragatuš je v svojih 20 letih razvoja postalo in ostalo tisto društvo, ki lahko ponosno sporoča, da je dalo in še vedno daje pomemben prispevek k ohranjanju in prepoznavnosti slovenske kulturne identitete. Tudi danes ostajamo zvesti svojemu poslanstvu: razvijanju glasbene ustvarjalnosti. Danes z izrednim ponosom in gotovostjo lahko trdimo, da je orkester, kateri prihaja iz prelepe Bele krajine najboljši tamburaški orkester v Sloveniji in eden vodilnih tamburaških orkestrov v Evropi.

Ob tej priložnosti se tamburaši KUD Dobreč zahvaljujemo Občini Črnomelj in podjetju MPOV, d. o. o., ki sta nam tudi tokrat omogočila nepozabno potovanje.

Češka3 marec 2017


Češka2 marec 2017